Κηπος σταχτες

24 Apr
Rate this item
(1 Vote)

Κάθε Παρασκευή με Τρίτη από 30 Μαρτίου στις 21:00
Διεύθυνση: Θυάμιδως 7, Κολωνός
Πληροφορίες και κρατήσεις: 6955560403
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
με προαιρετική συνεισφορά

ΚΗΠΟΣ ΣΤΑΧΤΕΣ
από το βελούδινο άλμπουμ του 20ου αιώνα
Tου DANILO KIS

«Από παιδί ακόμα είχα μία νοσηρή υπερευαισθησία και η φαντασία μου μετέτρεπε τα πάντα σε ανάμνηση. Κάποιες φορές αρκούσε μία μόνο ημέρα, το διάστημα μεταξύ μερικών ωρών, μία συνηθισμένη αλλαγή τόπου, ώστε ένα καθημερινό γεγονός του οποίου τη λυρική αξία δεν ένιωθα όσο ζούσε μέσα μου να στεφανωθεί ξαφνικά με μια υπέροχη ηχώ... Δυο μέρες στην περίπτωσή μου, ήταν αρκετές για να αποκτήσουν τα πράγματα το έλεος της ανάμνησης»
Danilo Kis
Πρόκειται για μία θεατρική μεταφορά της αυτοβιογραφικής τριλογίας του σερβο-ούγγρου συγγραφέα Ντανίλο Κις, που φέρει τον γενικό τίτλο «Το οικογενειακό μας τσίρκο». Μία αναπαλαίωση της μνήμης, του πατρικού σπιτιού, της τρυφερής ηλικίας. Ο επιζών Αντρέας Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με τις απώλειες του παρελθόντος, για να ξαναβρεί τη ζωτική του δύναμη. Μέσα από το 'άδειο' πια βελούδινο άλμπουμ του 20ου αιώνα, προσπαθεί να ξαναθυμηθεί τις φωτογραφίες που λείπουν. Εκεί που τελειώνει η ανάμνηση, στο μεταίχμιο δηλαδή της λήθης και της φαντασίας, ο Αντρέας Σαμ ακολουθεί την φαντασία.. Και με αυτόν τον τρόπο, ξαναβρίσκει τους γονείς του παντοτινά..
Η παράσταση παρουσιάζεται σε ένα νεοκλασικό σπίτι στον Κολωνό χτισμένο το 1925. Το σπίτι κατοικήθηκε μέχρι το 1970 και από τότε έμεινε εγκαταλειμμένο. Ξαναφτιάχτηκε για τις ανάγκες της παράστασης μετά από 40 χρόνια σχεδόν, όπου 22 θεατές κάθε φορά θα έχουνε την ευκαιρία να πενθήσουνε χαμογελώντας τον 20ο αιώνα...η είσοδος είναι ελεύθερη και η χρηματική συνεισφορά προαιρετική.
Ερμηνεύουν:
Ζωή Τούντα
Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Ηλίας Κουνέλας
Μετάφραση:
Γκάγκα Ρόσιτς
Μαρία Κεσίνη
Σύληψη/Σκηνοθεσία:
Ηλίας Κουνέλας
Κινησιολογική επιμέλεια:
Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Σκηνικά/Κοστούμια:
Κατερίνα-Χριστίνα Μανωλάκου
Φωτισμοί:
Νίκος Σωτηρόπουλος
Μουσική:
Ηλίας Κουνέλας
Βοηθοί σκηνοθέτη:
Ιουλία Ριζοπούλου
Στέλλα Ερμή
Βοηθός σκηνογράφου/Πατίνες:
Κατερίνα Καρακάλου
Hair Styling:
Αλέξανδρος Μπαλαμπάνης

Related Video

You are here: