ΕΚΠΛΗΞΗ 5! – SPECIAL EDITION

12 Feb
Rate this item
(1 Vote)

ΕΚΠΛΗΞΗ 5! – SPECIAL EDITION

Η καλλιτεχνική κοινότητα βρίσκεται για 5η χρονιά δίπλα στους αστέγους της Αθήνας


H “ΕΚΠΛΗΞΗ” επιστρέφει με την 5η έκδοση της. Το artAZ, σε συνεργασία με την ΚΛΙΜΑΚΑ και πληθώρα  Έλλήνων και ξένων καλλιτεχνών, διοργανώνει την ετήσια του έκθεση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας. Εκατοντάδες μικρά έργα τέχνης σας περιμένουν στο  «Ρομάντσο», μεταξύ 21 – 23 Φεβρουαρίου 2014. Ελάτε να ανακαλύψετε τη Σύγχρονη Τέχνη,  ενισχύοντας παράλληλα το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η εικαστική πλατφόρμα artAZ καλεί και φέτος πληθώρα καλλιτεχνών να δημιουργήσουν, ειδικά για την ΕΚΠΛΗΞΗ, από ένα μικρό έργο τέχνης. Όλα τα έργα προσφέρονται σε συμβολική τιμή (50 ευρώ), ενώ είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε η ταυτότητα του δημιουργού να διατηρείται μυστική. Η αποκάλυψη του ονόματος γίνεται μετά την αγορά του έργου –εκεί βρίσκεται η «έκπληξη»!

Καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας αλλά και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, Έλληνες και ξένοι, προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους με σκοπό να παρασύρουν το κοινό σε ένα εικαστικό παιχνίδι που έχει σαν κατάληξη την αλληλεγγύη και την προσφορά.

Η έκθεση των έργων ξεκινάει on line στο artAZ (www.artaz.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα και να δουν τα έργα προκαταβολικά, στο ειδικά δημιουργημένο λήμμα SURPRISE V. Νέα έργα προστίθενται καθημερινά μέχρι την τελευταία στιγμή. Κάθε έργο έχει τον δικό του κωδικό αριθμό, ο οποίος αντικαθιστά τον τίτλο του και το όνομα του καλλιτέχνη. Μεταξύ 21-23 Φεβρουαρίου, η έκθεση θα μετακομίσει στο Πολιτιστικό Κέντρο του «Ρομάντσο» για να παρουσιαστούν τα έργα ζωντανά στο κοινό και να πραγματοποιηθεί η διάθεση τους.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ.


ΕΚΠΛΗΞΗ 5 - SPECIAL EDITION / ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Όπως φανερώνει και ο τίτλος της, η ΕΚΠΛΗΞΗ 5 - Special Edition είναι ξεχωριστή. Η κεντρική έκθεση πλαισιώνεται από μία σειρά δράσεων που έχουν σαν στόχο να ενισχύσουν περαιτέρω τον σκοπό, να προσφέρουν ενημέρωση αλλά και να ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση του κοινού με τη Σύγχρονη Τέχνη. Φέτος η ΕΚΠΛΗΞΗ περνάει ένα ιδιαίτερα τρυφερο μύνημα αλληλεγγύης, συμπεριλαμβάνωντας στην έκθεση συμμετοχές 10 μαθητών από το 2o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Ελένας Καραγιάννη, δημιούργησαν τα δικά τους έργα προκειμένου να στηρίξουν τον σκοπό και να αποδείξουν οτι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Δύο εγκαταστάσεις με θέμα την αγάπη από την εικαστικό Έλλη Γρίβα και το κορυφαίο δίδυμο της Ελληνικής Urban & Street Art σκηνής SER & Σιμόνη Φοντάνα, μια σιωπηλή δημοπρασία μέ έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών Γιώργου Χαδούλη και Κωνσταντίνου Βραζιώτη και του Γερμανού Flying Fortress, και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες στα πλαίσια της φετεινής διοργάνωσης, που διαφοροποιείται από τις προηγούμενες.


Μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε την ΕΚΠΛΗΞΗ 5 χαρίζοντας απλά ένα μήνυμα στο facebook ή ένα tweet, μέσα από την καμπάνια της στο Thunderclap στη διεύθυνση που ακολουθεί: https://www.thunderclap.it/projects/8220-help-us-help-the-homeless

αλλά και να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις στο hashtag #artAZ_Surprise στο Twitter.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παράλληλο πρόγραμμα αλλά και τη διαδικασία διάθεσης των έργων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του artAZ (www.artaz.gr).

You are here: